Naast groepsbegeleiding bieden wij ook individuele begeleiding op de zorgboerderij. Dat kan op verschillende manieren geboden worden. Het kan zijn dat een deelnemer zoveel mogelijk meedraait in de groep, maar gedurende de dag wel diverse 1 op 1 momenten krijgt aangeboden.

Het kan ook zijn dat er heel gericht individuele begeleiding wordt ingezet. Een deelnemer krijgt dan bijv. een uur aangesloten begeleiding gericht op bepaalde resultaten zoals zelfredzaamheid en zelfstandigheid. Denk aan huishoudelijke taken, koken en het trainen van sociale vaardigheden. Individuele begeleiding kan dus ook los staan van groepsbegeleiding en bijv. ook ingezet worden aan het begin of einde van een dag.

Ook kan het zijn dat er heel gericht individuele begeleiding gegeven wordt in de omgang met dieren. Veel deelnemers, die veelal zelf zorg ontvangen, bloeien op wanneer zij zelf zorg mogen geven en alle aandacht aan dierenverzorging kunnen geven. We zien geregeld dat het verzorgen van de pony’s een zeer rustgevend en positief effect heeft op deelnemers en hun ontwikkeling.

Individuele begeleiding kent vele vormen en is dus altijd maatwerk. In overleg is er veel mogelijk, we denken dan ook heel graag mee hoe we de begeleidingsvraag binnen onze zorgboerderij vorm kunnen geven.