Wandelgroep op de dinsdagochtend

Wat doen we?
We merken dat er steeds meer behoefte is aan lichamelijke beweging en veel mensen graag lange wandelingen maken in de natuur. Voor mensen met (beginnende) dementie, NAH of andere problematiek is het niet makkelijk zelfstandig op pad te gaan. Onze zorgboerderij ligt op een prachtige plek in Haarle. De omgeving leent zich dus uitstekend voor lange wandelingen rondom de Sprengenberg. Dit doen we op dinsdagochtend onder professionele begeleiding van de zorgmedewerkers. De wandelingen zijn een aanvulling op het reguliere aanbod (dierenverzorging, werken in de moestuin) van de zorgboerderij. We verzamelen vanaf 9.30 en gaan na een kopje koffie op pad. We keren tegen 12.00 weer terug waarbij het mogelijk is de lunch ook nog gezamenlijk te nuttigen.

Voor wie is deze groep geschikt?
Deze activiteit is geschikt voor mensen met een indicatie voor dagbesteding vanuit de WMO of WLZ die graag een lange wandeling willen maken onder begeleiding van zorgmedewerkers van zorgboerderij De Schurinkshoeve. Het buiten zijn, de fysieke activiteit en het sociale aspect is voor iedereen goed, maar niet iedereen lukt het om dit zelf te organiseren. Bijv. doordat er sprake is van bepaalde problematiek. Er dient een indicatie voor dagbesteding te zijn. Dit kan in combinatie met dagbesteding op de zorgboerderij bij de senioren of volwassenen, maar dat hoeft niet. Alleen een indicatie voor de wandelochtend is ook mogelijk.

We starten bij voldoende deelnemers in het voorjaar van 2022. Neem voor meer informatie contact met ons op via tel. 0548-595306